Álles wat je altijd al had willen weten over MATIX Souvenirs.

MATIX is een groothandel in souvenirs. En dat al meer dan 25 jaar. En niet zo maar een inkoop/verkoop groothandel; wij bedenken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen alle souvenirs zelf. En we komen het ook allemaal keurig en netjes brengen met eigen vervoer en chauffeurs. We doen dat voor (souvenir)winkels, musea, bedrijven, evenementen, pretparken etc etc! 

"Is dat niet erg veel werk dan?"

Jawel! Dat is érg veel werk maar we houden van ons werk dus we worden er blij van.


En waar vind ik MATIX producten terug?

U vindt onze producten letterlijk over de hele wereld terug! (bij de mensen thuis op hun koelkast, aan hun sleutelbos of tijdens de koffie :-) Maar u heeft de meeste kans in souvenirwinkels en musea in Nederland. En zélfs in een aantal buurlanden vindt u onze producten terug.

Kan ik met mijn winkel ook MATIX souvenirs verkopen?

Jazeker kan dat! Wel hebben wij dan uw gegevens nodig. En mocht er zich al een souvenirwinkel in uw straat bevinden dan hoeft dat geen probleem te zijn. Ons assortiment is vaak breed genoeg om u iets alternatiefs aan te bieden. Belangrijk is dat u een aantrekkelijke winkel krijgt!


Ik wil ook klant worden!

Hop! naar het klantformulier!

Moet ik dan heel veel bulkvoorraad nemen?

Nee, dat is niet nodig. Wij hebben een magazijn van ruim 3000m2 dus die voorraad houden wij wel bij. U kunt lage aantallen bestellen. Heel veel van onze artikelen kunt u zelfs per stuk afnemen! Zo benut u de optimale ruimte voor uw winkel en hoeft u geen voorraden aan te leggen.

Maar ik moet wel grote orders plaatsen?

Nee hoor, wij leveren al bestellingen vanaf € 150,00 ex. BTW En bestelt u voor € 275,00 ex. BTW dan komen we het ook nog gratis langsbrengen. En dat doen we doorgaans zelf dus dat gaat goed!

Hoe kan ik het best een assortiment samenstellen?

Bel gewoon 0299 320 552 en vraag naar onze vertegenwoordiger Chris Nederlof. We kijken dan samen naar het meest geschikte assortiment voor uw winkel. Maak een afspraak in onze showroom in Edam en vergaap u aan onze trots: ruim 2500 unieke artikelen! Allemaal MADE BY MATIX, van de hand van onze ontwerpers en creatievelingen.

Levert MATIX ook displaymateriaal?

Bij voldoende afname van onze producten in uw assortiment is het zeker mogelijk om displaymateriaal van MATIX af te nemen. Denk aan magneetbakken, sleutelhangerrekken of paraplu-standaards. Deze zijn allemaal speciaal voor onze producten gemaakt. Neem contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.Kan er ook iemand van MATIX langskomen?

Wilt u een bestelling plaatsen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw winkel? Dat begrijpen wij maar al te goed. Neem contact met ons op en vraag naar Chris. Een afspraak is zo gemaakt.

Kan ik MATIX producten ook bij een andere leverancier kopen?

Nee, MATIX producten zijn MADE BY MATIX en kunt u niet ergens anders kopen. Er is tenslotte maar één MATIX Souvenirs. En kunt u wél ergens anders MATIX producten kopen dan is het niet helemaal in de haak... of érger: námaak!


Wie ontwerpt de producten van MATIX?

Alle producten van MATIX Souvenirs worden door onszelf ontworpen. Sowieso wordt het gehele proces vanaf tekentafel tot aflevering bij onze klanten volledig door onze eigen mensen verzorgd.

Dick de Boer

Hilda Koning

Ton Klouwer


Wat zijn de levertijden bij MATIX Souvenirs?

De levertijden variëren van 1 tot maximaal 4 werkdagen. Onze eigen chauffeurs rijden dagelijks door heel Nederland. In enkele gevallen of op verzoek worden de bestellingen verzonden via post.nl.

Sander Bijlsma

Edwin Pannekeet

Peter Schilder

Nico Buijs

Piet Sondag

Simon Tol


Betalingscondities

Alleen voor uw éérste bestelling dient u vooruit te betalen. U ontvangt daarvoor uiteraard een factuur van ons. Direct nadat de factuur is voldaan zullen wij overgaan tot levering van uw bestelling.

Betalen op rekening?

Ja, dat kan zeker. Alleen voor uw eerste bestelling dient u vooruit te betalen. Vanaf de volgende geplaatste order kunt u op rekening bestellen. Betalingstermijn is uiterlijk 30 dagen.


Levert MATIX Souvenirs ook aan particulieren?

Nee, ter bescherming van úw markt levert MATIX Souvenirs uitsluitend aan bedrijven, winkels, evenementen en instellingen. Particulieren kunnen terecht in één van de vele souvenirwinkels in Nederland.

Biedt MATIX staffelkortingen bij grote afnames?

Nee, wij willen iederéén - grote én kleine ondernemingen - de mogelijkheid bieden om MATIX producten te verkopen: Wij bieden én voorraad, én lage aantallen, én optimale service, én eigen vervoer, én kwaliteit, én innovatie, én unieke artikelen die uw omzet verhogen (en dát is een belofte!). En dat alles voor sowieso de allerscherpste prijs!


Bij wie kan ik terecht met vragen over facturering, administratie en leveringen?

Heeft uw vragen over uw factuur, algemene vragen van administratieve aard of wilt u iets weten over uw levering? Schroom niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers.

Marian Tol

Rebecca Bouwer

Sandra Daman

Mariska Beunder

Maria TolEn waar vind ik MATIX Souvenirs?

Adres

Nijverheidstraat 45
1135 KZ Edam
Nederland

Contact

Tel 0299 320552
Email info@matix.nl


Is MATIX een beetje duurzaam bezig?

Jawel! Wij maken volop gebruik van zonnestroom en we staan op de wachtlijst voor geschikte elektrische bestelbussen. We bezoeken geregeld onzefabrieken en het overgrote deel is inmiddels geaccrediteerd volgens de daarvoor vastgestelde eisen. Plastic verpakkingen zijn er voor een groot deel uit en al het kartonwordt hergebruikt.

ZONNEPANELEN
Sinds 2022 liggen er 70 stuks zonnepanelen op het dak. Hiermee wordt tijdens de zomermaanden in de gehele energievraag voorzien.

WAGENPARK
MATIX rijdt met 4 bestelbussen. Eén bus is dit jaar al vervangen door een dieselbus categorie Euro-6. Voor de andere bussen staan we op de wachtlijst voor elektrische of hybride  bestelbussen.

2025 = PLASTICVRIJ
De aloude Polypropyleen zakjes zijn bijna allemaal al vervangen door papieren wikkels. Onze ambitie is om in 2025 geen plastic verpakkingen meer aan te bieden.

SEDEX, BSCI & OEKO-TEX
Wat voor ons geldt, geldt ook voor onze leveranciers. Wij verwachten van onze leveranciers dat zij aangesloten zijn bij controlerende organisaties en keurmerken als Sedex, BSCi, Oekotex e.a. Van zo'n 60% is inmiddels documentatie voorhanden. Streven is om in 2025 voor 80% van onze leveranciers dit geregeld te hebben.

KARTON RECYCLING
Ál het binnenkomende karton en verpakkingsmateriaal wordt intern hergebruikt voor zover mogelijk. Het resterend karton wordt aangeboden voor verdere recycling

NIEUWE LEVERANCIERS
Nieuwe leveranciers moeten voldoen aan ál door onze geselecteerde keurmerken en benodigde certificeringen. Uiteraard moeten ook alle leveranciers officiële Code of Conduct documentatie kunnen overleggen.

DE KLEINE DINGEN
Er worden in het pand geen plastic waterflessen of drinkbekers meer gebruikt. Álle verlichting is vervangen door duurzame LED verlichting. Fietsgebebruik onder medewerkers wordt financieel gestimuleerd. 


Hoe zit het met gepersonaliseerde souvenirs?

Het ís onder bepaalde voorwaarden zeker mogelijk om gepersonaliseerde souvenirs of merchandise te laten maken. Een en ander is uiteraard sterk afhankelijk van uw eisen, wensen en mogelijkheden.

Om commercieel aantrekkelijke producten te maken zijn relatief hoge oplages nodig en het complete ontwikkel-, productie- en verschepingsproces neemt doorgaans veel tijd in beslag. Tevens zullen er éénmalige ontwikkel-, ontwerp- en samplekosten in rekening gebracht worden. Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie. Tel 0299 320 552 en vraag naar Dick de Boer


Wat doet MATIX nog meer?

Niets! Wij zijn gek op souvenirs en dat is wat we doen.